Лідери Великої сімки підтримали авіаудар по Сирії

Лідери Великої сімки підтримали авіаудар по Сирії

У заяві відповідь на хіматаку названа обмеженою, пропорційною і необхідною

Країни Великої сімки (G7) висловили підтримку авіаударам, нанесеним по Сирії Великобританією, Францією і США.

Про це повідомляється в заяві, поширеній офісом прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Ми, лідери G7: Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США і ЄС – єдині в найрішучішому засудженні використання в Східній Гуті у Сирії хімічної зброї 7 квітня. Ми повністю підтримуємо всі зусилля США, Франції та Об'єднаного королівства, спрямовані на послаблення можливостей режиму Асада використовувати хімзброю і стримування майбутнього його застосування», - йдеться в повідомленні.

У заяві відповідь на хіматаку названа обмеженою, пропорційною і необхідною, так як «всі можливі дипломатичні можливості були вичерпані».

Нагадаємо, 14 квітня президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

У Дамаску сталася серія вибухів одразу після заяви президента США Дональда Трампа про початок ударів по Сирії. 

Як повідомлялося, Росія заявила, що підрозділи протиповітряної оборони сирійської армії змогли збити «значну частину» ракет коаліції. Говорилося, що відбулося збиття понад 70 крилатих ракет.

Натомість представник комітету начальників штабів збройних сил США, генерал-лейтенант сухопутних сил США Кеннет Маккензі заявив про успішність американської операції у Сирії. За його словами, жоден літак чи ракета, які були залучені до операції, не були збиті сирійською протиповітряною обороною

Супутникові знімки з місць нанесення авіаударів, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, опублікувало CNN. Відзначається, що знімки демонструють, наскільки серйозний збиток понесли об'єкти, ймовірно причетні до сирійської програмі створення хімзброї.

У понеділок, 16 квітня, російський десантний корабель «Орськ», завантажений військовою технікою, увійшов в акваторію Середземного моря і вирушив до Сирії.

В ніч проти вівторка, 17 квітня, ЗМІ повідомили про нові ракетні удари по військовій базі в Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: