Махмуд Аббас оголосив про розпуск палестинського парламенту

Махмуд Аббас оголосив про розпуск палестинського парламенту
Політик послався на вердикт Конституційного суду

За словами лідера Палестинської національної автономії, нові вибори до законодавчого органу можуть пройти протягом шести місяців

Глава Палестинської національної автономії Махмуд Аббас в суботу, 22 грудня, оголосив про розпуск Палестинської законодавчої ради і намір протягом півроку провести нові парламентські вибори. Політик послався на вердикт Конституційного суду, не уточнивши при цьому, коли він був винесений.

Останні кілька місяців лідер палестинців особливо активно намагався чинити тиск на радикальний ісламістський рух ХАМАС, що має більшість у парламенті автономії. Представники угруповання вже прокоментували намір Аббаса, назвавши його незаконним, повідомляє агентство AFP.

В останній раз Палестинська законодавча рада обиралася в 2006 році. Тоді на виборах перемогли прихильники ХАМАС. У 2009 році Центральна рада Організації звільнення Палестини продовжила термін повноважень парламенту.

У 2007 році рух ХАМАС вчинила військовий переворот, захопивши владу в секторі Газа у Руху за національне визволення Палестини - ФАТХ. На Західному березі річки Йордан владу зберегли прихильники Махмуда Аббаса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: