Мальта дозволила зійти на берег 49 врятованим мігрантам

Мальта дозволила зійти на берег 49 врятованим мігрантам
Нелегальні мігранти

Вісім держав-членів ЄС погодилися «прийняти всіх» 49 мігрантів

Мальта дозволить зійти на берег 49 мігрантам з двох кораблів неурядових організацій, яких врятували в Середземному морі у грудні 2018 року.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Джозеф Мускат, пише DPА.

Мускат заявив, що вісім держав-членів ЄС погодилися «прийняти всіх» 49 мігрантів. Він назвав Німеччину, Францію, Португалію, Ірландію, Румунію, Люксембург, Нідерланди та Італію.

Окрім того, з 249 мігрантів, яких Мальта врятувала в кінці грудня, 131-го буде переселено в інші країни ЄС, а 44, які приїхали з Бангладеш, репатріюють.

У грудні 2018 в організації Proactiva Open Arms повідомили, що врятували понад 300 нелегальних мігрантів у Середземному морі. За їхніми даними, серед цих людей знаходилися вагітні жінки, а також породілля з немовлям. Жінку разом із дитиною доправили гелікоптером на Мальту.

Повідомлялося, що Італія не пустить на свою територію 300 біженців, яких урятувала в Середземному морі іспанська гуманітарна організація Pro Activa Open Arms.

За даними ООН, від початку 2018 року в Середземному морі загинули понад 1300 людей, які намагалися втекти з Лівії до Італії або Мальти на човнах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: