Німеччина застерегла Трампа від односторонніх угод з Путіним

Німеччина застерегла Трампа від односторонніх угод з Путіним

Очільник німецького МЗС Гайко Маас застерігає Дональда Трампа, що односторонні угоди з російським президентом в кінцевому підсумку зашкодять США

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас застеріг президента США Дональда Трампа від таких домовленостей з Володимиром Путіним, в жертву яким довелося б принести інтереси західних партнерів.

«Односторонні угоди на шкоду власним партнерам в кінцевому підсумку зашкодять і США», - заявив він в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, опублікованому в неділю, 15 липня.

Одночасно Гайко Маас зазначив, що, в цілому, він вітає саміт Трампа і Путіна. За словами глави МЗС, влада Німеччини завжди говорила, що слід інтенсивніше вибудовувати діалог з Росією. «Якщо ця зустріч надасть імпульс ядерному роззброєнню, це був би прогрес», - підкреслив Маас.

Раніше канцлерка Німеччини Анґела Меркель також висловила надію, що сторони в ході переговорів порушать питання ядерного роззброєння. «Для всіх було б хорошим знаком, якби переговори поновилися», - сказала вона.

Зустріч президентів США і Росії запланована на 16 липня в Гельсінкі. Вони планують обговорити непрості відносини між двома державами та низку питань національної безпеки. Раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявляв, що майбутня зустріч Трампа та Путіна може покращити відносини між двома країнами, а однією з тем на зустрічі може стати можливе повернення Росії до Великої вісімки. Також вони можуть обговорити втручання РФ у вибори в США та ситуацію в Сирії та Україні.

Нагадаємо, глава німецього Федерального відомства з охорони конституції Ханс-Георг Масен звинуватив у нещодавній масштабній кібератаці на електромережі та енергетичні компанії Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: