Пандемія коронавірусу: ВООЗ повідомила, скільки бракує медсестер

Пандемія коронавірусу: ВООЗ повідомила, скільки бракує медсестер

У світі бракує медсестер

Фото: Prasant Madugula, EPS

Найбільше медсестер не вистачає у бідних країнах

Пандемія коронавірусу показала, що світу потрібно майже шість мільйонів медсестер.

Про це йдеться в опублікованій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), – передає Тhe New Indian Express.

«Медсестри є основою будь-якої системи охорони здоров’я», – сказав у своїй заяві керівник ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус

«Сьогодні багато медсестр виявляються на передовій в битві проти COVID-19», – зазначив глава ВООЗ, додавши, що життєво важливо, щоб вони отримали необхідну підтримку.

У доповіді йдеться про те, що у світі налічується трохи менше 28 мільйонів медсестер. До 2018 року їхня чисельність зросла на 4,7 млн, однак дефіцит сестринського персоналу в усьому світі зберігається і становить 5,9 млн.

Найбільше бракує медсестер в Африці, Південно-Східній Азії, Східному Середземномор’ї, а також в декількох країнах Латинської Америки. Велика частина дефіциту кадрів (89% або 5,3 млн) припадає на бідні держави.

Нагадаємо, станом на ранок 7 квітня в усьому світі коронавірусною інфекцією заразилося 1 347 892 особи. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення вірусу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: