Пом’якшення санкцій для КНДР не буде до повної денуклеаризації – Пентагон

Пом’якшення санкцій для КНДР не буде до повної денуклеаризації – Пентагон

США будуть продовжувати виконувати всі резолюції Ради Безпеки ООН, зазначив Джеймс Меттіс

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ніякого послаблення санкцій щодо Північної Кореї не відбудеться доки КНДР «не зробить незворотні кроки в напрямку повної денуклеаризації». Про це Меттіс заявив сьогодні, 3 червня перед зустріччю зі своїми південнокорейськими і японськими колегами в Сінгапурі.

«Ми будемо продовжувати виконувати всі резолюції Ради Безпеки ООН щодо Північної Кореї», – підкреслив глава Пентагону. «Північна Корея отримає допомогу тільки тоді, коли продемонструє перевірені та незворотні кроки з денуклеаризації», – додав Меттіс, виступаючи на конференції з безпеки в Шангрі-Ла.

Заява міністра оборони була зроблена після того, як 1 червня президент США Дональд Трамп оголосив, що його зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином все-таки відбудеться 12 червня. Трамп спочатку погодився на проведення зустрічі, а потім скасував її, пізніше знову запропонував її провести. Трамп сказав, що очікує «дуже позитивного результату» на переговорах з главою КНДР з приводу припинення ядерної програми Північної Кореї.

Проти Пхеньяна були введені санкції у зв’язку з проведенням КНДР випробувань ядерної зброї і пусками балістичних ракет в порушення резолюцій ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: