Російська база на території Білорусі: Лукашенко розставив всі крапки над «і»

Російська база на території Білорусі: Лукашенко розставив всі крапки над «і»
Лукашенко впевнений в армії Білорусі

Лукашенко заявив, що Білорусь не потребує розміщення на своїй території військових баз інших держав

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить необхідності в створенні військових баз інших держав, в тому числі Росії, на території Білорусі. Про це глава білоруської держави заявив сьогодні на зустрічі з групою американських аналітиків, передає БЕЛТА.

Лукашенко згадав і про те, що Білорусь перебуває у військовому союзі з Росією, у якої відносини із Заходом нині не найкращі.

«Тим не менше на території Білорусі до цих пір немає ніяких баз інших держав», - зауважив білоруський лідер. За його словами, дуже часто обговорюється проблема російської бази на території Білорусі.

«Надумана проблема. Ми в військово-політичному союзі з Росією. Буде тут база військова, не буде - різниці абсолютно ніякої немає. І ми цю базу не розміщуємо тут не тому, що ми хочемо вам або комусь показати, що ми суверенні і незалежні. Ми її не розміщуємо, бо вона тут не потрібна. Ми самі за нашим задумом, військовим оборонним планом з Російською Федерацією забезпечимо ті функції, які на нас покладені», - підкреслив лідер.

«Більш того, наші військові в змозі ефективно протистояти, якщо потрібно, будь-якої агресії і конфлікту на території Білорусі. Тому що ми на своїй землі. Ми в змозі виконати ті функції, які на нас покладені договором з Росією. Якби ми це не могли зробити, повірте, ми звернулися б самі до Росії, щоб вони забезпечили нам безпеку. Поки такої необхідності у нас немає», - заявив президент Білорусі.

Водночас він наголосив, що якщо НАТО буде продовжувати «залякувати», розміщуючи бази в Польщі, то Білорусі буде потрібна більш ефективна зброя, перш за все ракетна. «Хоча останнім часом (ви спостерігаєте, ми теж не приховуємо) ми створили свою ракетну промисловість і виробили своє високоточне ракетне озброєння», - зазначив Лукашенко.

«Тому на сьогоднішній день я навіть не бачу якоїсь необхідності в залученні іншої держави на територію Білорусі, в тому числі Росії, для виконання наших функцій. Ось чому ми категорично проти розміщення, тим більше бази військово-повітряних сил. Час підльоту будь-якого літака з території Росії, якщо в цьому буде необхідність, 3-5 хвилин. Навіщо тоді тут база, навіщо висувати і підставлятися під удар можливого агресора, висуваючи військово-повітряну базу на передову», - заявив Лукашенко.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що висловив застереження міністру закордонних справ Польщі Яцеку Чапутовічу щодо планів Варшави розмістити американську військову базу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: