Російський генерал погрожує Bellingcat судом, бо фігурує у розслідуванні щодо MH17

Російський генерал погрожує Bellingcat судом, бо фігурує у розслідуванні щодо MH17

Микола Ткачов через суд буде вимагати, аби Bellingcat довели свої звинувачення

Російський генерал Микола Ткачов пригрозив журналістам Bellingcat та Insider судом через те, що його назвали імовірно причетним до катастрофи рейсу МН17 над Донбасом влітку 2014 року. Про це він сказав у коментарі «Новой газете».

У коментарі виданню він заявив, що не знає людей, які фігурують під іменами «Дельфін» і «Оріон» (співрозмовник «Дельфіна» в телефонних переговорах, перехоплених СБУ, 2014 року. Також називав себе по імені-по батькові «Андрій Іванович»), і повторив , що ніколи не був у Краснодоні.

«Вони, блін, там понаписували такого, навидумують на всю країну! Я тут пораджуся з хлопцями і придумаю, що робити. Нехай вони там (у Bellingcat і Insider) тепер похвилюються. Я, напевно, буду з ними судитися. Нехай доведуть хоч щось з того, що придумали!», — сказав Ткачов.

Раніше Ткачов назвав «дурістю» інформацію з розслідування Вellingcat.

8 грудня міжнародна група розслідувачів Bellingcat і російський сайт The Insider опублікували спільне розслідування, в якому розкривається особистість іще однієї людини, ймовірно причетної до катастрофи рейсу МН17 Малазійських авіаліній під Донецьком 17 липня 2014 року.

Чоловік з позивним «Дельфін» фігурує на записах перехоплених телефонних розмов. Розслідувачі стверджують, що «Дельфін» — це генерал-полковник російської армії в запасі Микола Федорович Ткачов.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам — Куала-Лумпур, збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року.

На його борту перебувало 298 людей, усі вони загинули. З них — 192 підданих Нідерландів (один мав також громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 — Індонезії, 10 — Великобританії (один мав також громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один — Нової Зеландії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: