Румунські профспілки погрожують масштабними протестами на початку 2019 року

Румунські профспілки погрожують масштабними протестами на початку 2019 року

Частина членів профспілок вже почала консультації з питання проведення протестів

Об'єднання румунських профспілок «Картель Альфа» звинувачує уряд у дискримінаційному ставленні до громадян і обіцяє на початку 2019 року провести масштабні акції протесту.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі профспілок, повідомляє «Укрінформ».

«Уряд за повної відсутності соціального діалогу та консультацій із профспілками, нехтуючи законодавством і думкою пересічних громадян, несе пряму відповідальність за подальше зростання напруженості в суспільстві. Частина членів профспілкового об'єднання «Картель Альфа» вже почала консультації з питання проведення на початку 2019 року масштабних антиурядових акцій протесту через невдоволення громадян», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється також, що прийнята напередодні Різдва і Нового року урядова постанова про автоматичне підвищення зарплат чиновникам при збільшенні мінімальної заробітної плати є ні що інше, як дискримінація щодо іншої частини працюючого населення Румунії.

Кількома днями раніше уряд країни на своєму останньому в 2018 році засіданні прийняв термінову постанову, згідно з якою при збільшенні мінімальної заробітної плати автоматично збільшується зарплата всіх держчиновників. Постанова не стосується всіх інших працюючих у Румунії громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: