Спецслужби ФРН вважають, що в Німеччині живуть десятки жінок, готових на теракт

Спецслужби ФРН вважають, що в Німеччині живуть десятки жінок, готових на теракт
Бойовики ІД

В країні налічується понад 720 особливо небезпечних ісламістів

Німецькі спецслужби вважають, що в ФРН живуть десятки жінок і неповнолітніх, які становлять небезпеку для громадської безпеки і потенційно навіть готові здійснити теракт.

Всього на даний момент в країні налічується понад 720 особливо небезпечних ісламістів, і до 10 відсотків з цього числа припадає на жінок і неповнолітніх, передає в суботу, 16 грудня, агентство dpa з посиланням на джерела в спецслужбах.

На початку грудня глава Федерального відомства з охорони конституції Ханс-Георг Масен попередив про загрозу, що виходить від жінок-ісламісток і дітей, особливо які повертаються з районів, відвойованих у бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава» (ІД). За словами Масена, серед дітей і підлітків, що ходили до навчальних закладів під владою ІГ, є такі, що зазнали «промивання мізків» і в значній мірі радикалізувалися.

«Жінки, які в останні роки жили на територіях ІД, часто настільки радикалізувалися і настільки ідентифікують себе з ідеологією ІД, що їх на повній підставі можна охарактеризувати як джихадисток», - вказав глава німецької спецслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: