Спецслужби запобігли теракту у Берліні

Спецслужби запобігли теракту у Берліні
Поліція Німеччини

Зловмисник мав намір з двома заточеними ножами напасти на учасників і глядачів знаменитого напівмарафону

У Берліні в неділю, 8 квітня, запобігли теракту, який міг статися під час традиційного напівмарафону. Спецслужбами було затримано сумарно 6 людей, серед них і головний підозрюваний. Про це повідомила в своєму Twitter поліція Берліна.

За інформацією газети Die Welt, зловмисник мав намір з двома заточеними ножами напасти на учасників і глядачів напівмарафону. Видання також повідомляє, що головний затриманий відноситься до оточення Аніса Амрі, підозрюваного в скоєнні теракту в Берліні 19 грудня 2016 року, який був застрелений через 4 дні після злочину.

За даними спецслужб, затриманий в Берліні підозрюваний мав намір таким чином помститися за смерть Амрі. При цьому підкреслюється, що «безпосередньої загрози» не було, оскільки потенційний терорист вже довгий час перебував під наглядом спецслужб. Вказується і на відсутність зв'язку між затриманнями і інцидентом в Мюнстері, що стався напередодні, 7 квітня.

У нинішньому берлінському напівмарафоні взяла участь рекордна кількість спортсменів - 32 тисячі. Гарна погода в німецькій столиці привернула і велику кількість глядачів. У неділю вранці сенатор Андреас Гайзель оголосив про підвищені заходи безпеки після нападу в Мюнстері.

Нагадаємо, у центрі Мюнстера в суботу вантажівка врізалася в натовп людей. Місце події оточила поліція, ведеться великомасштабна операція. Підозрюваний у скоєнні злочину застрелився ще на місці події.

Постраждали більше 30 осіб, шість з них отримали небезпечні для життя поранення.

У вантажівці поліцейські виявили підозрілий предмет.

За словами представника поліції, перевіряється інформація про те, що з вантажівки вистрибнули ще двоє людей і зникли з місця події.

Український консул знаходиться на постійному зв'язку з поліцією німецького Мюнстера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: