Трамп вирішив особисто полетіти до кордону з Мексикою

Трамп вирішив особисто полетіти до кордону з Мексикою
Президент США Дональд Трамп 

У Білому дому назвали ситуацію на кордоні «гуманітарною кризою»

Президент США Дональд Трамп має намір особисто вилетіти до кордону США й Мексики в четвер, де, на його думку, має бути зведена нова стіна вартістю в мільярди доларів, яка стала причиною нинішнього «шатдауну» в країні.

Про плани президента повідомила в понеділок речниця Білого дому Сара Сандерс, назвавши ситуацію на кордоні «гуманітарною кризою».

«Президент Дональд Трамп у четвер вирушить до південного кордону, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передовій національної безпеки та гуманітарної кризи. Більш детальна інформація буде оголошена найближчим часом», - зазначила офіційний представник адміністрації.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що на кордоні з Мексикою планується побудувати сталеву, а не бетонну стіну.

Відзначимо, 22 грудня 2018 року низка американських міністерств і відомств, включаючи Держдепартамент, Мін'юст, міністерство внутрішньої безпеки, міністерства транспорту і сільського господарства, скоротили роботу. Причиною стала відсутність бюджету, про який до 22 грудня демократи і республіканці в конгресі так і не змогли домовитися.

В адміністрації Трампа вже заявили, що виступають проти цих законопроектів і будуть радити президенту накласти на нього вето. На цей випадок демократами підготовлений окремий тимчасовий бюджет для міністерства внутрішньої безпеки, яке займається будівництвом стіни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: