У Брюсселі стартували тристоронні газові переговори

У Брюсселі стартували тристоронні газові переговори
Для транзиту російського газу Україною після 2019 року потрібно буде дві угоди

Росія, ЄС і Україна мають намір обговорити тільки транзит газу через українську територію після 2019 року, - міністр РФ

У Брюсселі (Бельгія) 21 січня стартували тристоронні консультації Україна-Євросоюз-Росія з питань транзиту газу через Україну після 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Представництва України при Європейському союзі.

«Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Росія, ЄС і Україна на тристоронніх переговорах у Брюсселі мають намір обговорити тільки транзит газу через українську територію після 2019 року», - повідомляють росЗМІ.

Нагадаємо, другий раунд політичних тристоронніх переговорів за участю представників Єврокомісії, України і Росії про майбутній транзит газу через Україну відбудеться 21 січня 2019 року. У зустрічі візьмуть участь заступник голови Єврокомісії у справах Енергоспівтовариства Марош Шефчович, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та голова НАК «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв, міністр енергетики РФ Олександр Новак і голова «Газпрому» Олексій Міллер.

Перед початком переговорів виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко заявив, що для транзиту російського газу територією України після 2019 року потрібно укласти дві угоди.

По-перше, це має бути контракт між «Газпромом», як оператором газотранспортної системи Росії, і українським оператором ГТС (зараз «Укртрансгаз»). По-друге, має бути контракт з «Газпромом», як постачальником газу, на бронювання потужностей для транзиту українською ГТС.

Напередодні у «Нафтогазі» розповіли, коли РФ може припинити транзит газу через Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: