У Будапешті знову демонстрації проти «закону про рабство»

У Будапешті знову демонстрації проти «закону про рабство»
Згідно з законом, роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику
Фото: @euronews

Тисячі людей вийшли на вулиці столиці Угорщини, щоб виступити проти політики уряду Віктора Орбана та «закону про рабство»

У столиці Угорщини в суботу, 19 січня, на вулиці вийшли тисячі людей на знак протесту політиці правлячої партії «Фідес» та прем'єр-міністра країни Віктора Орбана.

Протест був спрямований насамперед проти змін до трудового законодавства країни, які критики уряду називають «законом про рабство». Демонстранти пронесли через центр Будапешта прапори Угорщини та ЄС, а також транспарант з написом «Нам вже досить».

Нагадаємо, протести в Угорщині почалися після того, як 12 грудня парламент країни ухвалив зміни до трудового законодавства. Закон передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з 250 до 400. Ці зміни ініціювала партія прем'єр-міністра Віктора Орбана «Фідес».

Згідно з законом, роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику. Також можливе подальше збільшення понаднормової роботи за згодою працівника. Профспілки вважають, що роботодавці можуть використовувати низькі зарплати й інші методи тиску на працівників, щоб ті більше працювали. 20 грудня президент Угорщини Янош Адер підписав реформу трудового законодавства.

Нагадаємо, близько 10 тисяч людей протестували на вулицях Будапешта в суботу, 5 січня, проти змін до трудового законодавства країни - так званого «закону про рабство», а також проти політики чинного уряду на чолі з Віктором Орбаном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: