У Чехії найсильніша за останні 500 років засуха

У Чехії найсильніша за останні 500 років засуха

У Чехії засуха почалася ще з 2015 року, оскільки температура щороку підвищується, а кількість опадів зменшується

У Чеській Республіці спостерігається найсильніша засуха за останні 500 років. Про це заявив міністр навколишнього середовища Чехії Річард Брабек, пише Reuters.

Зазначається, що згідно з картою, яку представило міністерство, тільки 0,1% території Чеської Республіки мав нормальний рівень вологи в ґрунті в середині квітня. Водночас, сильна засуха виявлена на 75,4% країни.

«У Чехії засуха почалася ще з 2015 року, оскільки температура щороку підвищується, а кількість опадів зменшується», - йдеться у повідомленні.

«Ми переживаємо безпрецедентний період засухи як за тривалістю, так і за своїм впливом», - зазначив Річард Брабек.

За його словами, засуха і більш високі температури також сприяли поширенню короїда, який вразив країну в минулому році. «Збитки від нього оцінюються в $ 1,7 млрд», - повідомив міністр.

Міністр заявив, міністерство охорони навколишнього середовища веде переговори про виділення $ 139,90 млн додаткових витрат на боротьбу з засухою, що може допомогти під час збору врожаю.

Як повідомлялося, в Україні аномально обміліли річки і водосховища.

Нагадаємо, що рівень води в Десні в межах Чернігова впав до історичного мінімуму. Влітку рівень річки може знизитися до критичних позначок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: