У Грузії оголосили надзвичайний стан через коронавірус

У Грузії оголосили надзвичайний стан через коронавірус
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що цей захід може видатися надмірним, але краще запровадити його зараз, поки випадків хвороби мало

Указ про надзвичайний стан не містить обмежень на свободу висловлювання й засобів інформації чи на політичні права

У Грузії оголосили надзвичайний стан по всій країні терміном в один місяць у намаганні вповільнити розповсюдження коронавірусу.

Протягом дня 21 березня прем’єр-міністр Гіоргі Гахарія виступив із ініціативою запровадити надзвичайний стан для боротьби з коронавірусним захворюванням, президент Саломе Зурабішвілі погодилася з ним, видала указ про надзвичайний стан і направила його на затвердження до парламенту, а парламент затвердив його.

Зурабішвілі, виступаючи в парламенті, заявила, що цей захід може видатися надмірним, але краще запровадити його зараз, поки випадків хвороби мало, ніж коли епідемія спалахне й увійде в гостру фазу.

Вона також звернула увагу, що передбачений її указом надзвичайний стан не містить обмежень на свободу висловлювання й засобів інформації чи на політичні права, і висловила сподівання, що він не вплине на парламентські вибори, що мають відбутися в жовтні.

За Конституцією Грузії, вибори не можуть відбутися раніше ніж через шість місяців після закінчення надзвичайного стану.

Тим часом дехто з депутатів висловив невдоволення, що обмеження надзвичайного стану вплинуть на святкування православного Великодня в країні 19 квітня.

У Грузії на цей час повідомляють про 49 хворих на коронавірусне захворювання Covid-19, померлих від нього наразі немає.

Як повідомлялося, що Рада може ввести надзвичайний стан в Україні 24 березня.

До слова, у Донецькій, Києві, Чернівецькій, Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Івано-Франківській та Київській областях вже запровадили режим надзвичайної ситуації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: