У Microsoft заявили про кібератаки на трьох кандидатів в конгрес США

У Microsoft заявили про кібератаки на трьох кандидатів в конгрес США

У співпраці з державними органами компанії Microsoft вдалося присікти атаку хакерів

Зловмисники намагалися використовувати підроблену сторінку Microsoft для отримання інформації з комп'ютерів трьох кандидатів Конгресу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Імена об'єктів, на які була спроба здійснити кібератак, не повідомляються.

Віце-спікер з безпеки і довіри користувачів корпорації Microsoft Том Берт на форумі в Аспені повідомив, що схожу тактику компанія змогла зафіксувати ще в 2016 році у Філадельфії під час конвенції демократичної партії, за безпеку якої відповідала Microsoft.

«Мова йде про людей, які, завдяки своїй позиції, могли становити інтерес з точки зору шпигунства або зриву виборчого процесу», - сказав Берт.

Він також зазначив, що зловмисники використовували підроблені сайти, на які жертва могла потрапити перейшовши за отриманим посиланням.

За словами Берта, методи кіберзлочинців збігаються з тактикою хакерських атак, звинувачення в причетності до яких були пред'явлені спецпрокурором США Робертом Мюллером 12 громадянам Росії.

Так само, виступаючи на форумі в Аспені глава департаменту по виробничій політиці і контртероризму Facebook Моніка Бікерт повідомила, що в квітні 2018 компанія видалила кілька сотень сторінок, які контролювалися російської фабрикою тролів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: