У Румунії провалився «сімейний» референдум

У Румунії провалився «сімейний» референдум
Прихильники ЛГБТ-спільноти в Румунії

Згідно з румунським законодавством, для того, щоб референдум був визнаний таким, що відбувся, необхідні голоси не менше 30% виборців

У Румунії явка на дводенному референдумі щодо зміни 48-ї статті Конституції (заміна словосполучення «шлюб створюється як союз між двома подружжям» на синтагму «шлюб є союзом між чоловіком і жінкою») становить 18,8%.

Такі дані оприлюднило Центральне виборче бюро в неділю ввечері після закриття виборчих дільниць о 21.00, повідомляє «Укрінформ».

«Найактивніше голосували виборці повітів Сучава (28,79%), Димбовіца (26,8%), Бихор (26,6%), Ботошань (25,2%) і Нямц (25%). Явка в інших регіонах Румунії коливається від 3% до 20% виборців», - йдеться в повідомленні.

Згідно з румунським законодавством, для того, щоб референдум був визнаний таким, що відбувся, необхідні голоси не менше 30% виборців.

Згідно з оприлюдненою Центральним виборчим бюро інформацією, на 378-ми виборчих дільницях за межами країни за два дні проголосувало трохи менше 112 тисяч громадян. Ці показники, на думку більшості румунських експертів, навряд чи зможуть вплинути на загальні показники явки на референдумі.

Нагадаємо, у суботу, 6 жовтня, в Румунії почалося голосування на дводенному референдумі, який був ініційований правлячою коаліцією на чолі з Соціал-демократичною партією.

Виборчі дільниці закриються о 21.00 у неділю, 7 жовтня. Перші попередні результати буде оголошено в понеділок, 8 жовтня.

На організацію і проведення референдуму з румунського бюджету витрачено майже 22 мільйони євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: