У Румунії від грипу померли вже 19 осіб

У Румунії від грипу померли вже 19 осіб

За останній місяць кількість інфікованих вірусом сезонного грипу в Румунії зросла майже на 20%

У Румунії, кількість громадян, які померли від сезонного грипу, досягла 19.

Такі дані оприлюднили в Міністерстві охорони здоров'я Румунії.

«Наразі ситуація залишається дуже тривожною. Останньою жертвою грипу стала 45-річна жінка з повіту Яломіца, яка, за даними медиків, не пройшла вакцинацію проти сезонного грипу», - повідомила глава МОЗ Румунії Соріна Пинтя.

Всі лікарні й школи країни, за словами міністра, покликані вжити додаткових заходів щодо недопущення поширення захворювання.

За даними міністерства охорони здоров'я Румунії, за останній місяць кількість інфікованих вірусом сезонного грипу в Румунії зросла майже на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Лише в повіті Брашов у грудні 2018 року було госпіталізовано близько 400 дітей з діагнозом грипу.

Як повідомлялося, в Україні з початку епідсезону (з жовтня 2018 року) від грипу померли 19 осіб, з них троє дітей.

Нагадаємо, керівник Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що хірургічна маска не захищає від зараження хворобами. За її словами, маска захищає від великих крапель та бризок біологічних рідин іншої людини. Також вона зменшує кількість та відстань, на яку поширюються великі краплі – тобто призначена для зменшення виділення збудників інфекційних хвороб З дихальних шляхів.

Супрун пояснила, що маски необхідно одягати пацієнтам з метою меншого поширення інфекцій в закритих приміщеннях, або тим, хто здійснює оперативні втручання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: