У Сербії продовжуються протести проти президента Вучича

У Сербії продовжуються протести проти президента Вучича

Акції опозиції тривають п'ятий тиждень поспіль

Близько 15 тисяч людей вийшли на вулиці сербської столиці, звинувачуючи президента Александара Вучич в авторитаризмі

У Белграді близько 15 тисяч людей взяли участь в акції протесту проти політики президента Сербії Олександра Вучича, якого демонстранти звинувачують в авторитаризмі. Незважаючи на сильний снігопад в суботу, 5 січня, учасники мітингу пройшли ходою до будівлі, в якій базується проурядовий державний телеканал RTS, серед їхніх вимог - відставка гендиректора телеканалу Драгана Буйошевіча.

Протестуючі несли транспарант-розтяжку з написом-хештегом «Один з п'яти мільйонів», який перефразовував недавнє висловлювання президента Вучич, згідно з яким він не піде назустріч вимогам демонстрантів навіть в тому випадку, якщо на вулиці вийде п'ять мільйонів чоловік. Населення Сербії становить приблизно сім мільйонів чоловік.

Як повідомляє сербське інформаційне агентство Beta, кілька сотень людей також взяли участь в опозиційній акції в місті Крушевіц, а кілька десятків - у місті Нові-Сад.

Акції протесту в столиці Сербії почалися 8 грудня і тривають п'яту суботу поспіль після того, як в 23 листопада в місті Крушевіц на півдні Сербії невідомі побили опозиціонера Борко Стефановича, лідера Лівої партії, яка отримала в результаті важкі травми. Підозрювані в нападі були незабаром затримані, але незадовго до новорічних свят відпущені на свободу в зв'язку з браком доказів.

Представники опозиційного блоку «Альянс за Сербію» покладають відповідальність за інцидент зі Стефановичем на правлячу Сербсьу прогресивну партію, очолювану Вучичем. Опозиція звинувачує президента в тому, що риторика шельмування критиків і опозиціонерів створила в країні обстановку нетерпимості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: