В найбільшому військовому кораблі Британії виявили протікання

В найбільшому військовому кораблі Британії виявили протікання
Авіаносець HMS Queen Elizabeth

Вартість авіаносця HMS Queen Elizabeth складає 4,2 млрд. доларів

Оборонне відомство Великої Британії повідомило про те, що на авіаносцеві HMS Queen Elizabeth знайшли протікання, а тому корабель потребує ремонту. Під час ходових випробувань на морі було знайдено проблеми із фіксатором валу корабля водозміщенням 65 тисяч тон.

Ремонт проведуть у порту Плімута, де зараз перебуває авіаносець. При цьому ремонтні роботи ніяким чином не позначаться на проведенні виходів в море відповідно до заяви представника Міноборони Великої Британії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

До цього британська преса повідомляла про те, що внаслідок проблем корабель в годину пропускає до 200 літрів води. Вартість ремонту по підрахункам має скласти 6 млн. фунтів стерлінгів. Представники Міноборони знали про дану проблему, коли приймали корабель, а тому виробник сам буде змушений заплатити за вартість ремонту.

Окрім того британських парламентарів почало цікавити питання вартості винищувачів F-35В, які мають розмістити на авіаносцеві HMS Queen Elizabeth. Депутати Палати громад почали критикувати Міноборони країни за непрозорість в питанні вартості купівлі даних винищувачів. За окремими підрахунками вартість одного винищувача може складати до 155 млн. фунтів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: