В РФ почали тестування стратегічного підводного безпілотника Посейдон

В РФ почали тестування стратегічного підводного безпілотника Посейдон
Ведуться роботи над новим ядерним реактором для підводних безпілотних апаратів

На даному етапі випробовують ядерну силову установку

Джерела в Міністерстві оборони РФ повідомлять про те, що розпочалися випробування багатоцільового підводного безпілотника Посейдон/Статус-6 на морі. На сьогодні РФ тестує ядерну силову установку в районі, який убезпечений від зовнішнього спостереження.

Вперше американські ЗМІ із посиланням на розвідку США повідомили в 2015 році про розробки РФ безпілотників із ядерними боєзарядами. Президент РФ в березні 2018 року підтвердив подібні розробки.

За словами Володимира Путіна, відповідні безпілотні підводні апарати матимуть трансконтинентальний радіус дії, зможуть занурюватися на граничні глибини, мати швидкість в декілька разів більше чим нинішні субмарини.

Окрім того, за словами очільника РФ, на сьогодні ведуться роботи над новим ядерним реактором для підводних безпілотних апаратів в 100 менші чим нинішні зразки, але при цьому в 200 разів потужніші. Про це пише видання Newsweek.

Нагадаємо, російське оборонне відомство опублікувало офіційне відео запуску міжконтинентальної балістичної ракети із гіперзвуковим блоком «Авангард».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: