В Угорщині відбулися масові протести із вимогою освітньої реформи

В Угорщині відбулися масові протести із вимогою освітньої реформи

Протестуючі вважають, що нинішня система освіти Угорщини не відповідає умовам XXI століття

Тисячі школярів і студентів угорських вищих навчальних закладів країни взяли участь у протестах біля парламенту країни, вимагаючи реформи освітньої системи, яка, на їх думку, не може адекватно підготувати до викликів XXI століття.

Так, студенти вважають, що нинішня система спрямована на запам’ятовування фактів і їх відтворення, а не формування критичного мислення.

кремі учасники протестів заявили про те, що їх акцію можна назвати як такою, що спрямована загалом проти уряду, оскільки об’єктом роботи є робота влади в сфері освіти. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Листівки, які поширювали протестуючі, вимагали в тому числі гарантування вільного вибору підручників, більшу роль студентів у питаннях освіти і зменшення кількості обов’язкових годин у школах.

Критики Віктора Орбана, уряд якого перебуває при владі із 2010 року і розраховує на перемогу в цьогорічних виборах до парламенту, вважають, що його кабінет міністрів не зміг необхідним чином реформувати освітню систему країни. Як наслідок, найбільш кваліфіковані молоді угорці виїжджають у західну Європу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: