Великобританія виділить понад 400 млн євро на розробку вакцини від коронавірусу

Великобританія виділить понад 400 млн євро на розробку вакцини від коронавірусу

Великобританія виділить понад 400 млн євро на боротьбу з коронавірусом

Євросоюз планує зібрати на конференції донорів 7,5 млрд євро для створення вакцини

Великобританія в рамках конференції донорів скерує на боротьбу з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2 388 млн фунтів стерлінгів (в перерахунку – 441 млн євро). Кошти підуть на розробку вакцини, а також проведення тестів на наявність вірусу. Про це повідомили в канцелярії британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона, – передає DW.

Глава уряду Великобританії повернувся до своїх робочих обов'язків лише через місяць після того, як лікарі в кінці березня виявили у нього симптоми захворювання Covid-19. Джонсон, який під час лікування кілька днів перебував у відділенні інтенсивної терапії, вважає пошук вакцини «найневідкладнішим спільним зусиллям у нашому житті».

Конференція донорів, на якій планують зібрати 7,5 млрд євро для створення вакцини, відбудеться  в онлайн-режимі 4 травня. Необхідно, щоб «в кожному куточку світу її продавали за справедливими і доступними цінами», підкреслила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен (Ursula von der Leyen). Крім ЄС, в конференції братимуть участь Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), Фонд Мелінди і Білла Гейтсів, благодійний фонд Welcome Trust і багато інших організацій. Про підтримку заходу заявили також канцлер Німеччини Ангела Меркель (Angela Merkel), президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Згідно з даними на 4 травня, у світі коронавірусом заразилися понад 3,5 мільйона осіб, з них понад 247 тисяч померли, близько 1,2 мільйона вилікувалися. У Великобританії за станом на вечір 3 травня вірус виявлений у 186 599 осіб,  28 446 хворих з Covid-19 померли.

Станом на 9:00 4 травня в Україні 12 331 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 418 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: