Виконавця теракту у лондонському метро засудили до довічного ув'язнення

Виконавця теракту у лондонському метро засудили до довічного ув'язнення

Поліція біля місця вибуху на станції лондонського метро

Засуджений може сподіватися на дострокове звільнення не раніше, ніж через 34 роки

Лондонський суд 23 березня засудив до довічного ув'язнення нападника, що скоїв теракт на станції метро британської столиці у вересні 2017 року.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що засуджений Ахмед Хасан може сподіватися на дострокове звільнення не раніше, ніж через 34 роки.

Під час засідання обвинувачуваний намагався переконати суд, що не прагнув убивати, а хотів лише пережити ситуацію, якою надихнувся з пригодницьких фільмів. Однак суддя залишився переконаним у тому, що Хасан хотів спричинити «якомога більше смертей і кривавої розправи».

Нагадаємо, 15 вересня минулого року 18-річний біженець з Іраку приніс відро із вибухівкою до переповненого вагона потягу на станції лондонського метро «Парсонс-Грін». Унаслідок вибуху постраждали кілька десятків людей, однак обійшлося без смертей, оскільки вибуховий пристрій спрацював лише частково.

Хлопець скористався відпусткою своїх опікунів, щоб, як повідомляється, сконструювати саморобну бомбу вагою понад два кілограми, начинену голками, ножами та викрутками. Згідно з вироком, інструкцію він шукав в інтернеті.

Поліція класифікувала інцидент як теракт. Про свою відповідальність за напад тоді заявило терористичне угруповання «Ісламська держава».

Раніше у Великій Британії 17-річного підлітка Ллойда Гантона, який мав намір вчинити теракт на концерті співака Джастіна Бібера в червні 2017 року, засудили до 11 років в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: