Явка на виборах в Угорщині найвища з 2002 року

Явка на виборах в Угорщині найвища з 2002 року
Черга на виборчі дільниці в Угорщині
Фото: Reuters

Хоча виборцям більше не дозволено приєднуватися до черг на виборчій дільниці , ті, хто вже записався до черги, зможуть віддавати свої голоси

Явка виборців на парламентських виборах Угорщини досягла 68,13 відсотка. Таким чином це найбільша явка виборців з 2002 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані Національного виборчого бюро.

Повідомляється, що раніше найвищою була явка на виборах 2014 року, що складала 61,73  відсотка. Тоді це дало можливість перемогти чинному прем'єру Віктору Орбану .

За даними агенства, деякі опитувачі заявили, що кількість виборців вище 70 відсотків, що може спричинити втрату парламентської більшості партією «Фідес», яку очолює нинішній прем'єр.

Хоча виборцям більше не дозволено приєднуватися до черг на виборчій дільниці , ті, хто вже записався до черги, зможуть віддавати свої голоси, хоч це може зайняти години на найбільш жвавих виборчих дільницях.

Як повідомляв «Главком», в Угорщині в неділю, 8 квітня, проходять парламентські вибори. На 199 місць в законодавчому органі країни претендують кандидати з 23 партійних списків і 1 547 політиків, які балотуються в одномандатних округах.

Нагадаємо, Микола Бєлєсков, заступник директора Інституту світової політики, вважає, що Будапешт не змінить політику щодо України після парламентських виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: