За добу у Середземному морі врятували понад тисячу біженців

За добу у Середземному морі врятували понад тисячу біженців

Італійська та марокканська берегові охорони, а також низка неурядових організацій врятували сотні біженців з Північної Африки

Під час проведення шести різних рятувальних операцій у Середземному морі неурядові організації SOS Méditerranée та «Лікарі без кордонів», а також італійська берегова охорона врятували 629 біженців. Про це «Лікарі без кордонів» повідомили у Twitter у неділю, 10 червня.

Один із гумових човнів, на яких пересувались біженці, розірвався, внаслідок чого 40 біженців потрапили у воду. Після порятунку загалом 229 осіб, рятувальники забрали на борт судна Aquarius іще 400 біженців, яких до цього врятувала італійська берегова охорона. Серед врятованих були 123 неповнолітні без супроводу, 11 дітей і семеро вагітних жінок. Їх доставили до Італії на кораблях німецьких благодійних організацій Sea-Eye та Sea-Watch.

Тим часом марокканська берегова охорона повідомила про порятунок 472 біженців, які також пересувалися на човнах від північного узбережжя Африки до Європи. Серед врятованих - 28 жінок, 27 неповнолітніх та троє малих дітей. Марокканська сторона не уточнила походження врятованих.

За даними агенції з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex, з Лівії до Італії, попри значне скорочення потоків біженців, 2017 року прибули близько 120 тисяч мігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: