ЗМІ: США запевнили Україну, що Трамп не укладе з Путіним угоду за її спиною

ЗМІ: США запевнили Україну, що Трамп не укладе з Путіним угоду за її спиною
Володимир Путін та Дональд Трамп

Результати діалогу президентів США та РФ «потенційно можуть сильно змінити ситуацію для Києва»

Україна отримала від США запевнення, що президент Дональд Трамп не зрадить українські національні інтереси під час першої двосторонньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Хельсінкі.

Про це пише Reuters з посиланням на неназваного українського дипломата, який погодився пояснити ситуацію на правах анонімності.

Трамп і Путін збираються обговорити низку проблем, серед яких контроль стратегічних озброєнь, війна в Сирії і американські економічні санкції, які були накладені на Москву за агресію проти України. Результати їхнього діалогу потенційно можуть сильно змінити ситуацію для Києва.

«Ми отримали чіткі запевнення від американської сторони, що українські інтереси будуть підтверджені і захищені на зустрічі», - сказав Reuters неназваний український дипломат

«Для нас важливо, щоб не сталося жодних огидних сюрпризів за нашою спиною, і ми отримали запевнення, що такого не станеться», - додав він.

Видання нагадало, що Трамп відомий своїм спонтанним і часом непослідовним стилем дипломатії. Тож Київ боїться, що за зачиненими дверима американський президент може піддатися російським зусиллям переконати США визнати російський суверенітет над окупованим у 2014 році українським Кримом.

Раніше Трампу нагадали у Сенаті, про що не слід забувати на зустрічі з Путіним.

Як відомо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Говорячи про теми спілкування із Путіним, Трамп заявив, що «світ має почати жити дружно».

Натомість речник Кремля анонсував «серйозну розмову» між Путіним і Трампом.

Напередодні президент США Дональд Трамп не дав чіткої відповіді на те, чи можуть США визнати Крим частиною Росії. «Ми маємо побачити», - заявив він, відповідаючи на запитання журналістів про імовірність визнання анексованого українського півострова частиною російської території.

За даними американських ЗМІ, президент США Дональд Трамп розраховує укласти з російським лідером Володимиром Путіним угоду, яка дозволить прискорити виведення американських військ з Сирії.

Також Трамп планує 16 липня у Гельсінкі спершу зустрітися з Путіним сам на сам, а потім продовжити переговори у присутності помічників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: