ЗМІ: Велика Британія планує відправити військових до Арктики через російські субмарини

ЗМІ: Велика Британія планує відправити військових до Арктики через російські субмарини
Британія хоче моніторити дії російських субмарин

Росія підвищила активність своїх субмарин

Велика Британія планує розширити свою військову присутність на тлі «російської агресії» – про це міністр оборони Великої Британії Ґевін Вільямсон розповів британському виданню The Telegraph.

За словами Вільямсона, британський уряд розглядає можливість розробити нову «стратегію оборони в Арктиці» і розгорнути військову базу на півночі Норвегії, відправивши туди 800 військових.

Урядовець наголосив, що Росія «підвищила активність своїх субмарин», тож і Велика Британія мусить засвідчити власну присутність в цьому регіоні.

Крім того, додає Вільямсон, свою роль відіграє і танення великих арктичних льодовиків, яке може дозволити Росії діяти активніше та відкрити доступ до покладів нафти під льодовим покровом в Арктиці.

Стратегія, за словами Вільямсона, полягає в тому, щоб забезпечити Великій Британії здатність моніторити дії російських субмарин.

«Якщо ми хочемо захистити свої інтереси на, по суті, нашому задньому подвір’ї, це саме те, що нам варто зробити», – стверджує він.

На його думку, подібні дії виправдані поведінкою Москви.

«Ми бачимо, що активність російських підводних човнів близька до того рівня, який спостерігався протягом Холодної війни, і саме час почати відповідати», – зауважив міністр оборони.

У листопаді 2018 року Велика Британія відправить три тисячі військових на навчання НАТО в Норвегії, де будуть задіяні загалом 40 тисяч людей. Це найбільші навчання такого ґатунку з часів Холодної війни.

17 вересня 2018 року Ґевін Вільямсон відвідав Україну і побував у прифронтовій зоні на Донбасі. Виступаючи у Києві, він висловив переконання, що Україна і Велика Британія мають справу зі спільними викликами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: