Павло Жебрівський Глава Донецької військово-цивільної адміністрації

Як Донеччина реформує шкільну освіту

Донеччина першою серед областей реалізує освітню реформу через формування опорних шкіл

Донеччина першою серед областей реалізує освітню реформу через формування опорних шкіл. Для моєї команди це ключове і принципове питання. Розраховуємо, що вже з наступного навчального року в області діятимуть два десятки таких закладів. На створення кожного передбачено в середньому по 20 млн грн.

Це вперше в історії Донеччини, коли найбільша частка інвестиційного ресурсу з обласного бюджету буде спрямована саме на розвиток освіти. Сучасні комп’ютерні класи і лінгафонні кабінети, повноцінні лабораторії, класні бібліотеки і спортивні майданчики. Зовні будівлі також вирізнятимуться: тепломодернізовані стіни, яскраві кольори. Вони повинні надихати на навчання!

Але головне завдання кожної опорної школи - стати концентрацією українського національного духу. Там починатиметься формування громадянина. Якісна освіта як реперна точка, базис майбутнього області та держави.

Додам, що на посади директорів і вчителів опорних шкіл діятиме конкурсний відбір.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: