Святослав Хоменко Обозреватель «Главкома»

Тільки для чоловіків

Думаю, кожен чоловік пройшов через щось подібне у дитячому віці, адже прагнення бути найкращим, найсильнішим, найуспішнішим – у кожного з нас у крові ще з пелюшок.

Думаю, кожен чоловік пройшов через щось подібне у дитячому віці, адже прагнення бути найкращим, найсильнішим, найуспішнішим – у кожного з нас у крові ще з пелюшок. Якщо ми програємо своїм конкурентам у чомусь одному – ми неодмінно намагаємось компенсувати це у якійсь іншій «номінації».

Згадайте розмови, які ви, напевно, вели зі своїми ровесниками, починаючи з пісочниці дитячого садка. У тебе краща машинка? Зате я краще граю у футбол. Тобі батьки купили нові джинси? Зате мої голуби літають вище. Ти краще вчишся в школі? Зате у мене брат отакенного зросту та ще й каратист на додачу.

Бажання бути кращим завжди і в усьому може з часом розвинутися у кожного з нас по-різному. Для одних постійне прагнення до здорової конкуренції може стати стимулом для самовдосконалення, локомотивом для професійних і творчих звершень. Для інших – стати джерелом комплексів, які здатні якщо не зіпсувати життя і кар’єру, то зробити жалюгідними, смішними в очах оточуючих.

Про комплекси Президента України Віктора Януковича написано і сказано вже чимало. Однак якщо раніше мимовільними свідками їхнього виходу з підсвідомості ставали ми з вами – його земляки: як кияни, приречені стояти в пробках через те, що глава держави боїться навіть штатива телекамери, так і всі без винятку українці, гроші яких Президент витрачає не у найраціональніший спосіб, – то зараз жертвою комплексів Віктора Федоровича став прем’єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

Принаймні, у мене немає іншого пояснення появі на сайті Президента України ось таких фото, зроблених під час його зустрічі з Путіним 24 липня цього року:

У вас, Володимире Володимировичу, кажете, газу з нафтою багато? Зате я на 20 з лишнім сантиметрів вищий за вас. З вами, Володимире Володимировичу, рахуються всі політичні лідери світу? Зате подивіться, яким миршавим ви виглядаєте на моєму тлі. Ви, Володимире Володимировичу, досі вважаєте себе нашим «старшим братом»? То на фотках видно, хто з нас за старшого. І ніяке дзюдо тут вам не допоможе.

Справедливості ради відзначимо, що сайт російського прем’єра теж помістив фото звіт про зустріч Путіна з Януковичем. Фотографії звідти менш колоритні:

Справді, на аргументи українських президентських фотографів (а у кваліфікації людей, що працюють на цій ниві уже не перший і не другий рік ми, звісно, ані на мить не сумніваємося) відповісти нічого. За путінського фотографа символічно відповів «Газпром»: з 1 серпня ціна на газ для населення України збільшилася у півтора рази.

Бо ти можеш мати кращу машину, більшу резиденцію, чисельнішу охорону. Можеш, зрештою, бути хоч у півтора рази вищим за свого візаві. Але зовсім не факт, що це зробить тебе крутішим у чиїхось очах, крім твоїх власних. У всякому разі, в очах Путіна – то напевно.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: