Олег Медведєв Політтехнолог

Він таки став камікадзе, як і обіцяв

Яценюк пішов у відставку не через відстутність реформ, а з огляду на масштабну, важливу і дуже непопулярну реформу

Яценюк пішов у відставку не через відстутність реформ, а з огляду на масштабну, важливу і дуже непопулярну реформу. Саме вона і рейтинг його зжерла, і спонукала низку фракцій відмовитися від підтримки Уряду та вийти з коаліції.

Перехід від тотального дотування всіх домогосподарств, включно із найзаможнішими, дешевим газом до системи адресних субсидій виявився настільки болісним, що навряд чи хто в осяжній історичній перспективі зможе пояснити людям стратегічну необхідність та правильність цієї реформи. Навіть говорити вголос про це трохи лячно: уявляю, як мене зараз тут порвуть на ганчір'я.

Народ ніколи не вибачить Арсенію цієї реформи, але вже заради неї йому варто було ставити Прем'єром. Історія, справедливо кажуть, не знає умовного способу. Але я переконаний, що навряд чи хто в ці два жахливих роки найбільших шоків для української економіки впорався би краще.

Яценюку можна дорікнути багато чим, чого він не зробив. Але, судячи по тому, що зроблено, він був на своєму місці, хоча, можливо, не в свій час. Знаю, що думка ця непопулярна, можете не лайкати, але правди ніде діти, і в цей день я мущу сказати і віддати екс-прем'єру належне. Він таки став камікадзе, як і обіцяв.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: