Кіберполіція затримала українців, які продавали персональні дані користувачів із п'яти країн

Кіберполіція затримала українців, які продавали персональні дані користувачів із п'яти країн
За свою «роботу» злочинці отримали за рік понад $22 млн

Жертвами злочинців стали, як громадяни українці, так канадійці, британці, іспанці та французи

Хакери протягом останніх п’яти років отримували доступ до облікових записів PayPall, Amazon, eBay, WellsFargo, Suntrust, Bank of America. Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Жертвами злочинців стали, як громадяни України, так і жителі Канади, Великобританії, Іспанії, Франції. 

Для отримання доступу кіберзлочинці використовували спеціально створене шкідливе програмне забезпечення. А «продавали» вони логіни, паролі, персональні дані користувачів, їх телефони, реквізити банківських карт та іншу необхідну для авторизації інформацію. 

Вартість одного облікового запису складала у середньому $2,5. Облікові записи, які містили пароль до поштової скриньки жертви, коштували вдвічі більше.

За свою «роботу» злочинці отримали за рік понад $22 млн.

Для того, аби затримати злочинну групи, залучили правоохоронців з Домініканської Республіки, Індонезії, Іспанії, Франції та України. 

Працівники кіберполіції провели обшуки на території Одеській та Волинській областей, а також у місті Києві. Вони вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи. Техніку направлено на експертизу. 

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ККУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: