Контрабанда на Донбасі: з початку року вилучили цигарок і алкоголю на майже 16 млн грн

Контрабанда на Донбасі: з початку року вилучили цигарок і алкоголю на майже 16 млн грн

Крім контрабандних сигарет і алкоголю правоохоронці вилучили майже 5,5 тонн пально-мастильних матеріалів на 0,15 млн грн

Упродовж 5 місяців 2018 року спеціальний підрозділ податкової міліції у складі управління Державної фіскальної служби у Донецькій області вилучив контрабанди, яку намагалися перевезти через лінію розмежування, на 15,85 мільйона гривень.

Про це повідомляє головне управління ДФС в Донецькій області.

«Протягом 5 місяців 2018 року у зв’язку з порушенням встановленого порядку переміщення товарів через лінію зіткнення вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи загальною орієнтовною вартістю 15,85 млн грн», — йдеться у повідомленні.

З них 633,6 тисячі пачок тютюнових виробів на суму 14,5 млн грн, 7 тисяч літрів лікеро-горілчаних виробів на 1,2 млн грн та 5,5 тонн пально-мастильних матеріалів на 0,15 млн грн.

Загалом попереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму понад 7 млн гривень.

Стосовно порушників з початку року складено 52 протоколи про адміністративні правопорушення та розпочато 4 кримінальних провадження.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман розповів, коли в Раді розглянуть питання про криміналізацію контрабанди.

20 червня на засіданні Кабміну була презентована програма «Україна без контрабанди», яка буде діяти до 1 січня 2019 року. Вона передбачає перекриття основних схем контрабанди. Від її реалізації в Кабміні розраховують отримати додаткові $4 млрд надходжень до держбюджету.

Довідка. Кримінальна відповідальність за товарну контрабанду була скасована в Україні в 2012 році. Паралельно були підвищені фінансові санкції: встановлений штраф у розмірі 100% від вартості виявленого контрабандного товару з його конфіскацією, а також конфіскацією товарів і транспортних засобів із спеціально виготовленими схованками, що використовувалися для перевезення. За повторне вчинення однією і тією самою особою аналогічного порушення протягом року розмір штрафу подвоюється (200% вартості контрабандних товарів).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: