Гройсман розповів, коли в Раді розглянуть питання про криміналізацію контрабанди

Гройсман розповів, коли в Раді розглянуть питання про криміналізацію контрабанди
Володимир Гройсман
Фото: Главком

За словами прем'єра, декриміналізація контрабанди у 2012 році та митний кодекс були створені «під схеми»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що наступного тижня парламент розгляне рішення про криміналізацію контрабанди.

Про це він сказав в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«Наступного тижня внесемо до парламенту і будемо просити депутатів підтримати норму, яка криміналізує контрабанду. Займаєшся контрабандою - це кримінальна відповідальність і реальний термін ув'язнення», - сказав Гройсман.

За його словами, декриміналізація контрабанди у 2012 році та митний кодекс були створені «під схеми».

Раніше глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляла, що відновлення кримінальної відповідальності точно не вирішить проблему контрабанди.

20 червня на засіданні Кабміну була презентована програма «Україна без контрабанди», яка буде діяти до 1 січня 2019 року. Вона передбачає перекриття основних схем контрабанди. Від її реалізації в Кабміні розраховують отримати додаткові $4 млрд надходжень до держбюджету.

Довідка. Кримінальна відповідальність за товарну контрабанду була скасована в Україні в 2012 році. Паралельно були підвищені фінансові санкції: встановлений штраф у розмірі 100% від вартості виявленого контрабандного товару з його конфіскацією, а також конфіскацією товарів і транспортних засобів із спеціально виготовленими схованками, що використовувалися для перевезення. За повторне вчинення однією і тією самою особою аналогічного порушення протягом року розмір штрафу подвоюється (200% вартості контрабандних товарів).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: