На Дніпропетровщині 10-річний хлопчик застрелив сестру з саморобної зброї

На Дніпропетровщині 10-річний хлопчик застрелив сестру з саморобної зброї
Саморобна зброя, з якої вбито дворічну дитину

Дитина знайшла вогнепальний пристрій на смітнику

Десятирічний хлопчик випадково застрелив сестру в одному із селищ на Дніпропетровщині. Про це повідомив перший заступник керівника Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

У поліції розповіли, що чотирьох дітей залишили без нагляду: батьки залишили дітей на діда, самі поїхали у справах, а дід пішов на ринок.

«Десятирічний хлопчик, гуляючи на вулиці, знайшов саморобний вогнепальний пристрій на смітнику. Приніс цю «знахідку» додому показати іншим дітям та мимовільним пострілом вбив свою дворічну сестру», - розповів Аброськін.

За його словами, злочинна безпечність та самовпевність дорослих при незаконному обігу зброї та вибухівки приводить до загибелі дітей.

Нещодавно на Дніпропетровщині правоохоронці виявили три схованки зі зброєю. Поліція щомісяця звітує про десятки вилучених автоматів і сотні гранат нелегальної зброї. Лише за вересень 2017 року правоохоронці викрили понад дві тисячі злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї.

Експерти відзначають, що з 2014 року Україна стала європейським лідером на ринку нелегальної зброї та боєприпасів.

В серпні на Черкащині від випадкового пострілу з пневматичної рушниці загинув 11-річний хлопчик. Цього року через необережне поводження зі зброєю на Донеччині загинуло щонайменше п'ятеро дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: