Пограбування інкасаторів під Києвом: поліція затримала підозрюваного

Пограбування інкасаторів під Києвом: поліція затримала підозрюваного
Вилучені гроші знаходяться у відділі поліції

Оперативники Київщини затримали одного з грабіжників, які викрали з інкасаторської машини 1,8 млн. грн

Правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у нападі на інкасаторську машину Приватбанку в місті Ірпені Київської області. Про це повідомляє поліція Київщини.

За її інформацією, підозрюваний був затриманий біля виявленої машини, на якій втекли нападники.

«Автомобіль з характерним пошкодженням, на якому тікали грабіжники та зачепили іншу машину, поліція виявила у Києві. Зловмисники вже встигли замінити номерні знаки. Державні знаки, які бачили під час скоєння злочину, правоохоронці вилучили з каналізаційного люку неподалік автівки», - повідомила поліція.

Неподалік місця виявлення позашляховика було виявлено підозрілого чоловіка, схожого на розшукуваного грабіжника. Під час особистого огляду у нього з кишені правоохоронці вилучили великі пакети – саме в них зловмисник збирався переносити чималу суму грошей.

Автомобіль, який використали зловмисники для скоєння злочину, слідчими Ірпінського відділу поліції вилучено. В подальшому, під час огляду авто, за участю працівників «Приватбанку» вилучено 5 касет з грошима. Вони знаходяться у відділі поліції.

Затриманий чоловік наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Відомо, що він родом з Житомирщини, має 15-річний стаж в місцях позбавлення волі за вчинення розбоїв і грабежів. Останній раз засуджений до 10 років за скоєння розбійного нападу на помешкання, господар якого загинув від нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Підозрюваний був звільнений раніше строку за «законом Савченко».

Працівники поліції встановлюють інших осіб вчинення злочину та вживають заходів щодо їх затримання.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.5 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Досудове розслідування триває. Поліцейські перевіряють фігурантів на причетність до скоєння інших злочинів.

Як відомо, 17 листопада вранці під час планової інкасації банківського відділення на інкасаторський автомобіль Приватбанку було скоєно напад групою невідомих злочинців.

«Збивши водія-інкасатора викраденим автомобілем і заблокувавши виїзд інкасаторського авто, погрожуючи застосуванням зброї і фізичної сили, грабіжники змогли заволодіти касетами з грошима для банкомату й втекти. Водій інкасаторського автомобіля отримав тілесні ушкодження», - розповіла Музичук.

За даними служби безпеки банку, з інкасаторського авто викрадено 1,8 млн грн в спеціальних касетах, призначених для завантаження банкоматів, що значно знижує шанси грабіжників уникнути відповідальності.

За будь-яку інформацію про осіб злочинців або місцезнаходження викрадених касет для банкоматів, яка допоможе якнайшвидше розкрити злочин, Приватбанк пообіцяв виплатити винагороду в розмірі 100 000 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: