Розслідування вбивства Шеремета: СБУ ще шукає докази

Розслідування вбивства Шеремета: СБУ ще шукає докази
Павло Шеремет

Слідчі, які ведуть справу про вбивство журналіста Павла Шеремета, досі збирають докази

Оперативно-слідча група, створена для розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, ще продовжує збирати доказову базу. Про це заявив заступник керівника СБУ Віктор Кононенко, повідомляє видання «Укрінформ».

За його словами, у цій справі поки немає реальної доказової бази.

«Ми в складі оперативно-слідчої групи, в якій також прокуратура і Нацполіція, дійсно, беремо участь в розкритті злочину щодо підриву Шеремета. Зараз над цим працюємо, але, на жаль, я нічого нового у справі вам сказати не можу. У нас немає реальної доказової бази, яку ми до сих пір збираємо», - розповів Кононенко.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Як повідомлялося, вибуховий пристрій, унаслідок спрацьовування якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну. Про це раніше повідомляв начальник Головного слідчого управління НП Олександр Вакуленко.

За даними Національної поліції, ймовірні вбивці Шеремета перебували в зоні АТО – в селі Урзуф Донецької області. Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 3 березня, який надав дозвіл на аналіз телефонних дзвінків підозрюваних. Цим рішенням суд надав поліції доступ до інформації про телефонні дзвінки двох абонентів, які були зроблені у селі Урзуф у травні 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: