Силовики затримали екс-співробітника МВС, який виготовляв елітні наркотики

Силовики затримали екс-співробітника МВС, який виготовляв елітні наркотики

У ході обшуків правоохоронці вилучили майже 100 кг елітного канабісу в рослинах та 10 кг у подрібненому стані

Працівники СБУ та департаменту патрульної поліції затримали міжрегіональну банду наркоділків, які вирощували селективні сорти наркосировини та виготовляли з неї великі партії наркозасобів.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

Зазначається, що до складу групи входило п’ять осіб. Їхня діяльність поширювалася на територію декількох регіонів держави.

За інформацією СБУ, один з членів банди – колишній співробітник Міністерства внутрішніх справ.

«У ході одночасних санкціонованих обшуків, проведених у столиці та на Черкащині, правоохоронці вилучили майже 100 кг елітного канабісу в рослинах та 10 кг у подрібненому стані», - йдеться у повідомленні.

Крім того, правоохоронці вилучили 18 пігулок психотропної речовини МДМА «Екстазі» та 100 грамів псилоцибінових грибів. Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить понад 3 мільйони гривень.

Згідно з повідомленням, вирощування наркосировини відбувалося на орендованих посівних площах. Члени групи маскували посіви серед іншого сільськогосподарського збіжжя. Поліцейські застосували можливості аеророзвідки для виявлення посівів.

0a676

Виявлені рослини конопель перевищували людський зріст та важили від 10 до 20 кг кожна.

«За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Згідно із законодавством правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

До слова, сьогодні стало відомо, що на Закарпатті СБУ блокувала контрабанду понад тонни бурштину до ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: