Статистика підтвердила погіршення ситуації з покаранням злочинців (інфографіка)

Статистика підтвердила погіршення ситуації з покаранням злочинців (інфографіка)

У 90-роках судова система виносила більше 400 вироків на 1000 злочинів

Офіційна статистика підтверджує, що погіршення ситуації з покаранням злочинців – це не міф. Зокрема, дані Державної служби статистики показають, що в Україні в останні роки суттєво зменшилась кількість засуджених на тисячу злочинів.

Ось дані Держслужби статистики за 1990-2016 роки.

Згідно з ними, у 90-роках судова система виносила більше 400 вироків на 1000 злочинів. У 2016 році цей показник опустився до близько 125 вироків.

Кількість засуджених на тисячу злочинівКількість засуджених на тисячу злочинів

Видання «Наші гроші» зазначає, що тут згадується так званий Кодекс Портнова – новий Кримінальний процесуальний кодекс, прийнятий у 2012 році за Віктора Януковича. Значні послаблення для злочинців дали про себе знати вже наступного року і прогресія продовжилась і після Майдану при Петру Порошенку, відзначає видання.

Аналогічна картина але з іншими особливостями спостерігається і не у кримінальному секторі покарань – в адміністративній відповідальності.

Кількість осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності, на тисячу злочинівКількість осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності, на тисячу злочинів

Нагадаємо, у середу, 4 квітня, близько 23:00 у Подільському районі Києва на проспекті Свободи, 26, за кафе «Кавказ» сталася масова бійка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: