Священика УПЦ Московського патріархату заочно засудили до шести років позбавлення волі

Священика УПЦ Московського патріархату заочно засудили до шести років позбавлення волі
У квітні 2014 року настоятель одного з храмів Новоайдарського району Володимир Марецький приєднався до лав терористів

Засудженого оголошено у розшук

Новоайдарський районний суд Луганської області заочно засудив до шести років позбавлення волі священника УПЦ Московського патріархату Володимира Марецького. Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ)

Як зазначається, співробітники СБУ встановили, що у квітні 2014 року настоятель одного з храмів Новоайдарського району приєднався до лав терористів. На чолі групи антиукраїнськи налаштованих осіб він організував блокування автошляху до Луганська, перешкоджаючи переміщенню сил і засобів Збройних сил України до району проведення АТО.

Свідки в суді заявили, що Марецький був головним організатором масової акції, а серед його спільників були люди з пістолетами Макарова.

Тим часом сам обвинувачений на судові засідання не з'являвся і продовжує переховуватися від слідства. 

Суд визнав прибічника терористів винним у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Вирок набув законної сили.

Початок терміну виконання покарання відраховуватиметься з дня його затримання. Наразі засудженого оголошено у розшук.

Нагадаємо, в травні 2014 року Марецький разом з іншими терористами був затриманий у Новоайдарі під час спроби зірвати вибори. У вересні 2014 року його обміняли на українських військових.

Раніше повідомлялося, що жительку Хмельницького, яка передавала інформацію російському бойовику і готувала теракт, засудили до шести років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила агентурну мережу генштабу збройних сил РФ, що планували заходи з дестабілізації в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: