У Львові судитимуть псевдоукраїнського журналіста

У Львові судитимуть псевдоукраїнського журналіста
Підозрюваний писав статті антиукраїнського характеру

Протягом трьох років зловмисник співпрацював з інформаційними агенціями РФ

У Львові судитимуть колишнього працівника органів внутрішніх справ за розпалювання національної ворожнечі. Про це повідомила прокуратура Львівської області.

Як зазначається,  57-річний львів’янин протягом 2014-2016 років співпрацював з іноземними інформаційними агенціями, що діють на території Російської Федерації.

Наразі псевдоукраїнському журналісту інкримінують ч.1 ст.161 КК України (умисні дії, спрямовані на та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

«Зловмисник, позиціював себе українським журналістом, проте, готував тенденційні статті антиукраїнського характеру, що за своїм змістом принижують національні почуття українців, заперечують їх право на власну державність і самостійність у вирішенні внутрішніх та зовнішніх питань», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Наголошується, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Сихівського районного суду м. Львова для розгляду по суті.

Довідково: Згідно з санкцією статті вказане кримінальне правопорушення карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: