Фільм українського кінорежисера отримав гран-прі фестивалю у Вірменії

Фільм українського кінорежисера отримав гран-прі фестивалю у Вірменії

Приз отримав фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука

Художній фільм українського кінорежисера Романа Бондарчука «Вулкан» отримав Гран-прі 15 міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» у Вірменії.

За сюжетом, Лукас, який переживає кризу середнього віку, працює перекладачем у складі моніторингової місії ОБСЄ. Серія дивних збігів залишає його одного в степу, де він починає життя спочатку.

Фільм знято за сценарієм Алли Тютюнник, Дар'ї Аверченко і самого Романа Бондарчука. У головних ролях - Сергій Степанський, Віктор Жданов, Христина Дейлик, Тамара Соценко.

Друге місце у номінації «Найкращий ігровий фільм» отримала швейцарська картина «Фортуна».

У номінації «Вірменська панорама» найкращою стрічкою було визнано вірменсько-іранський фільм «Єва». У цій же номінації приз Національної кіноакадемії Вірменії отримав дебютний фільм Артура Саакяна «З вітром».

За найкращий сценарій приз імені Гранта Матевосяна отримав режисер Абуфазлу Сафарі (Іран/Німеччина) — за картину «Вантажівка заходу сонця», а приз імені Соса Саргсяна — як кращому акторові — присуджено Шанту Ованнісяну, що зіграв у фільмі «Єва».

Найкращою документальною картиною журі назвало спільну вірменсько-турецько-нідерландську стрічку «Далеке сузір'я». Другий приз отримала картина «Зустрінемося завтра, якщо дасть Бог» (Іспанія).

Особливим призом журі нагородило фільм «Прозорий світ» режисера Вахтанга Кунцева-Габашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: