Британські лікарі виявили у хворих на коронавірус дітей небезпечну патологію

Британські лікарі виявили у хворих на коронавірус дітей небезпечну патологію
Синдром Кавасакі вражає артерії, викликає серцеві захворювання

У дітей під час інфікування Covid - 19 розвивається синдром Кавасакі, лікування від якого не існує

У Великій Британії у дітей на тлі інфікування Covid - 19 розвивається небезпечний стан. Про це повідомляє The Daily Mail.

Зазначається, що йдеться про хворобу, схожу на синдром Кавасакі, лікування від якого не існує.

«Синдром Кавасакі вражає артерії, викликає серцеві захворювання. Він проявляється у вигляді болів у животі, блювання, діареї, а також кон'юнктивіту, висипання, лущення шкіри та ураження лімфовузлів і слизових оболонок», - йдеться у повідомленні.

Британські лікарі відзначають, що подібний синдром спостерігається у неповнолітніх дітей, які не заражені COVID-19.

Медики описують цей стан як запальне захворювання, яке вимагає застосування інтенсивної терапії.
«За останні три тижні у Лондоні, а також в інших регіонах Великої Британії спостерігалося явне збільшення числа дітей різного віку з багато системним запальним станом, який вимагає інтенсивної терапії», - пише видання.

Лікарі додають, що поки не ясно, у скількох дітей був запальний синдром і чи був він причиною смерті.
Нагадаємо, американські лікарі виявили шість нових симптомів коронавіруса

До відома, у світі станом на ранок 28 квітня захворіли на коронавірус 3 041 517 осіб. З них 211 159 померли, одужали 893 967 людей.

США залишаються антилідером серед країн з найбільшою кількістю підтверджених випадків – 988 451. На другому місці Іспанія, де коронавірусом заразилися 229 422 особи, померло – 23 521. Італія – на третій позиції. Там 199 414 хворих, з яких 26 977 померли.

В Україні станом на 9 ранку 28 квітня лабораторно підтверджено 9410 випадків Covid-19. З Них померли 239 пацієнтів, 992 - одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок, це на дев'ять випадків більше ніж учора. Із тих, що захворіли за останню добу, дітей - 25 (вчора 28), медиків - 94 (вчора 73). Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1843 медиків. Протягом минулої доби від коронавірусу одужали 128 пацієнтів, померли - 19 (вчора летальних випаадків було 11).  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: