Медики зафіксували перший підтверджений випадок грипу в Україні

Медики зафіксували перший підтверджений випадок грипу в Україні
Протягом тижня на грип та ГРВІ захворіли 164 826 людей

Поки захворюваність на грип та ГРВІ зберігається на неепідемічному рівні

Перший підтверджений випадок захворювання на грип було зафіксовано на минулому тижні. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«У період з 12 по 18 листопада вперше з початку сезону було зафіксовано циркуляцію вірусів грипу. Поки захворюваність на грип та ГРВІ зберігається на неепідемічному рівні — на 17,5 % менше епідемічного порогу по Україні», — йдеться у зведенні МОЗ.

Протягом тижня на грип та ГРВІ захворіли 164 826 людей, із них 68% — діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 9,7 % та 8,0 % відповідно.

Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Було досліджено 64 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в одному випадку визначено РНК вірусу грипу типу А не субтипований.

Крім того, в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ, відзначається спорадичне географічне поширення грипу.

З початку епідемічного сезону проти грипу було вакциновано 84 079 людей.

За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть три штами грипу: мічиганський, сінгапурський і колорадський. У Мінохорони здоров'я радять проводити вакцинацію для формування імунітету. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: