Різкий раптовий приріст хворих на Черкащині. Головний спалах у райцентрі Кам'янка

Різкий раптовий приріст хворих на Черкащині. Головний спалах у райцентрі Кам'янка
Спалах коронавірусу зафіксовано  у райцентрі Кам'янкана Черкащині

Серед 23 інфікованих у Кам’янці п’ятеро медпрацівників

На Черкащині із 46 інфікованих коронавірусом (43 виявлено тільки за останню добу) 23 – із Кам’янки, серед них п’ятеро  медпрацівників.

«Ці цифри змушують замислитися. Але жодної паніки немає. Результати очікувані», – повідомив під час брифінгу голова ОДА Роман Боднар, – передає місцеве видання Прочерк.

«У Черкасах запроваджено особливий режим роботи медиків, які працюють із хворими на коронавірус. Вони працюють 7 днів, потім їм роблять ПЛР-тест, і вони тиждень відпочивають. Відтак знов стають до роботи. Весь цей час вони живуть не вдома, а в черкаському готелі "Дніпро". У разі потреби є в резерві ще один готель», – повідомив Роман Боднар.

Загалом на Черкащині було проведено 157 ПЛР-тестів, з них 69 – учора. Тестували дві фокус-групи: тих, хто повернувся з-за кордону і тих, хто має певні симптоми. 46 ПЛР-тестів (43 – за останню добу) дали позитивний результат, тобто виявили коронавірусну інфекцію.У інфекційних лікарнях Черкаської області перебувають 15 хворих на коронавірусну хворобу, всі вони у стані середньої тяжкості. 31 особа лікується амбулаторно.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що у Черкасах перебувають 10 хворих, з них 7 – жителі Черкас, решта – із Кам’янки, Городища і Черкаського району.

Нагадаємо, за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України та обласних лабораторних центрів загалом у країні підтверджено 418 випадків Covid-19.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: