Супрун дала поради, як позбутися залежності від смартфонів

Супрун дала поради, як позбутися залежності від смартфонів

Супрун радить перестати використовувати телефон як будильник та годинник

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун опублікувала низку порад, які «допоможуть зменшити час користування телефоном та зберегти здоров'я», серед них такі:

  • Не використовуйте телефон як будильник та годинник: ми буквально засинаємо і прокидаємось з телефоном, коли налаштовуємо будильник перед сном та вимикаємо його вже вранці. Через те, що телефон знаходиться поруч з ліжком, людина починає відразу відповідати на не дуже важливі повідомлення чи переглядати соцмережі.
  • Вимикайте сповіщення: вони дуже часто відволікають нашу увагу. Інколи ми реагуємо на одне сповіщення, а потім розуміємо, що вже протягом тривалого часу гортаємо стрічку новин в соціальних мережах.
  • Визначте певний період протягом дня, коли ви не будете взагалі торкатись телефона: телефон зазвичай не потрібний за обіднім столом, у ванній кімнаті або під час перегляду фільму чи читання книги, тому плануйте перерви від телефону в цей час.
  • Видаліть додатки та профілі в соціальних мережах, якими давно не користуєтесь: це допоможе не відволікатиме увагу на зайві сповіщення та звукові сигнали.

«Іноді важливо та корисно бути поза зоною досяжності», — зазначила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я.

Супрун розповіла, що надмірне використання телефонів змінює нашу поведінку та впливає на здоров'я не найкращим чином. Вона додала, що існує специфічий набір симптомів як оніміння пальців чи порушення постави, що виникають через те, що ми не відриваємось від телефону годинами.

Дослідження підтверджують негативні ефекти від надмірного користування ґаджетами, наприклад, що зростають ризики виникнення залежності, порушення сну та навіть появи депресії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: