Супрун: діабетикам будуть повністю відшкодовувати вартість інсуліну

Супрун: діабетикам будуть повністю відшкодовувати вартість інсуліну

Забезпечення інсулінами наразі відбувається шляхом співпраці МОЗу та місцевої влади

У 2019 році держава почне повністю відшкодовувати вартість препаратів інсуліну з державного бюджету людям, які хворіють на цукровий діабет.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Вона пояснила, що забезпечення інсулінами відбувається шляхом співпраці МОЗу та місцевої влади. Дві третини відшкодування вартості інсулінів відбувається за рахунок державного бюджету, третина - з місцевого.

«В Україні діє електронний реєстр пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, де ми можемо точно бачити - скільки пацієнтів фактично вимагають препарату, скільки коштує інсулін, кількість і суму виписаних рецептів. Враховуючи дані електронного реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, кошти, виділені з державного бюджету в 2018 році, покривають потребу в середньому на 75% у кожному регіоні.

Ця цифра може мати незначні відмінності по регіонах залежно від потреб, визначених у реєстрі. У тих областях, де місцева влада не може покрити свою частину, починають виникати затримки з видачею інсуліну пацієнтам», - зазначила Супрун.

В. о. міністра вважає це неприйнятним, оскільки не повинно бути жодних причин, чому місцева влада не змогла виконати свій борг. Адже ще на початку фінансового року з'являється інформація з реєстру з кількістю пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, і розраховується необхідна сума. Це в свою чергу дозволяє визначити суму, яку необхідно виділити з місцевого бюджету.

Нагадаємо, уряд ухвалив постанову Міністерства охорони здоров'я України, якою буде запроваджено три зміни, що збільшить доступ українців до ліків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: