Супрун підтвердила міф про «чоловічий» грип

Супрун підтвердила міф про «чоловічий» грип
Уляна Супрун повідомила, що чоловіки від грипу помирають частіше, ніж жінки

Стан чоловіків і жінок при деяких захворюваннях відрізняється, зазначила Супрун

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що стереотип про те, що чоловіки під час хвороби - застуди або грипу, сильно «переграють» свої симптоми і часом здаються занадто безпорадними, частково правдивий.

Про це Супрун написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, дослідники займаються пошуком наукової основи цього феномена.

«Адже деякі хвороби і стан дійсно відрізняються між чоловіками і жінками. Наприклад, біль через ішемічну хворобу серця ми відчуваємо по-різному - чоловіки, як правило, мають класичний «ударний» біль в грудях, а жінки частіше відчувають нетипові симптоми, такі як нудота або задишка. Так само може бути з застудою і грипом», - пише Супрун.

В.о. міністра охорони здоров'я додала, що поки великих досліджень на цю тему немає і розповіла про те, що відомо зараз:

- жінки можуть мати іншу реакцію на вакцини, що захищає від грипу. У дослідженні щеплення від грипу викликали більше місцевих і системних реакцій і кращу імунну відповідь у жінок. Тестостерон може грати певну роль в цьому процесі, оскільки чоловіки з високим рівнем тестостерону, мали більш низький рівень антитіл;

- в одному з досліджень, в якому аналізували дані за 6 років - дорослі чоловіки мали вищий ризик госпіталізації через грип, ніж жінки;

- було з'ясовано, що чоловіки частіше вмирають від грипу в порівнянні з жінками, незалежно від інших наявних захворювань.

«В цілому вчені схиляються до того, що різниця в хворобі і відчутті симптомів може виникати через гормональні відмінності», - зазначила Супрун.

Нагадаємо, раніше Супрун розповіла, чому важливо вчити іноземні мови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: