Супрун пояснила, як правильно загартовуватися

Супрун пояснила, як правильно загартовуватися
Уляна Супрун рекомендує регулярно занурюватись в ополонку
Фото: Главком

Міністр заявила, щоб відчувати всі переваги загартовування, треба це робити систематично

Регулярність — одне з найважливіших правил загартовування. Тому якщо вирішили пірнути в ополонку на Водохреща — не робіть цього лише раз на рік.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Очільниця МОЗ зауважує, що краща робота серця, налагоджений сон, пригнічення запальних реакцій і навіть довша тривалість життя — це далеко не повний перелік переваг від систематичного загартовування.

Супрун зазначила, що в деяких дослідженнях вказано, що любителі загартовуватись, вдвічі рідше хворіють у порівнянні з людьми, які цього не роблять.

«Коли ми пірнаємо в холодну воду — відбувається потужний викид адреналіну. Далі вибухає феєрверк нейромедіаторів — речовин, які змушують відчувати піднесення та енергію. Саме тому після пірнання в ополонку чи навіть холодного душу ми почуваємося наче супергерої», — пише Супрун.

В.о. міністра радить: щоб відчувати всі переваги загартовування, треба це робити систематично.

«Якщо ж ви вирішили спробувати загартовувати свій організм, то робити це слід поступово, у теплу пору року, повільно знижуючи температуру води. Так взимку ви зможете зайти в ополонку без шкоди для здоров’я. Один із найпростіших варіантів, із яких можна розпочати загартовування водою у будь-яку пору року, – контрастний душ, - зазначила Супрун.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: